Maj 22, 2019

Saopštenje za javnost OO SDA Srebrenica

Oopštinski odbor SDA Srebrenica, nakon jučerašnje sjednice Skupštine opštine Srebrenica uputio je saopštenje za javnost u kojem stoji sljedeće:


- U Srebrenici realizovan plan Sadika Ahemtovića iz NB, Mirsada Kukića PDA i SNSD-a, o smjeni predsjednika SO i zamjenika načelnika kadrova SDA.
Hamdija Fejzić, Tifa Efendić, Hakija Meholjić i Nedib Smajić po uputama svojih mentora po drugi put su prepustili negatorima genocida da manipulišu žrtvama genocida.
Prihvatanjem da kao Bošnjačka manjina budu u srpskoj većini ponovno su pokazali da su spremni na sve radi pozicija, zajedno sa lokalnim SDS dajući bezuslovnu podršku Miloradu Dodiku za člana Predsjedništva BiH. Jasno su se stavili na raspolaganje da budu "Dodikovi Bošnjaci".
Izvršni odbor SDA Srebrenica je zbog vanstatutarnog djelovanja isključio Tifu Efendić iz SDA. SDA Srebrenice će nastaviti i dalje borbu za prava Bošnjačkog naroda, a članstvo poziva da ne nasjedaju na dezinformacije i podvale interesnih grupa i pojedinaca - stoji u saopštenju OO SDA Srebrenica

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.