Maj 22, 2019

Srebrenički vatrogasci dobili novu opremu vrijednosti oko 40.000 KM

Vatrogasni savez Republike Srpske dodijelio je vatrogasnu opremu Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Srebrenica.


Opremu su sufinansirali privredni subjekti sa područja naše opštine kao i Opština Srebrenica. Tokom primopredaje vatrogasne opreme prisustovao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.
- Vatrogasno društvo u prethodnom periodu je imalo dosta posla, na našu nesreću imali smo tri požara na stambenim objektima. Ova oprema će im omogućiti da savladaju prepreke i da zaštite svoje živote. Opština je učestovala sa 50% sredstava, a ostatak novca je obezbjedio Vatrogasni Savez Republike Srpske – kazao je za naš radio Grujičić.
On je ujedno najavio pomoć vatrogasnoj jedinici iz Austrije.
- U toku su pregovori sa ljudima iz Austrije kada je u pitanju oprema za vatrogasnu jedinicu. Imamo naznaka da ćemo iz Austrije dobiti pomoć za vatrogasnu jedinicu koja će vatrogascima biti značajna i olakšati njihov rad –istakao je Grujičić.
Izet Suljanović, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica kaže da je ukupna vrijednost opreme oko 40.000 KM.
- Dobili smo zajedničku vatrogasnu opremu, ličnu zaštitnu opremu kao i 23 intervencijska odijela koja služe za gašenje požara na otvorenom i koja su otporna do 700 stepena Celzijusa. Dobili smo tri izalaciona aparata koja služe za zaštitu lica i disajnih organa, jedan kompresor koji dosad nismo imali, te 23 para intervencijskih čizmi – rekao je Suljanović.
U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici uposleno 20 vatrogasaca.

K. Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.