Maj 22, 2019

OIK Srebrenica: Pripreme za izbore teku bez problema

Iz Opštinske izborne komisije Srebrenica uputili su saopštenje za javnost u kojem stoji: 

 

 - Opštinska izborna komisija Srebrenica poduzima svakodnevno sve aktivnosti kako bi izborni proces i sam dan izbora prošao bez ikakvih problema.
Na području opštine Srebrenica prema Centralnom biračkom spisku ima 10.219 redovnih birača, 1.226 birača koji glasaju putem pošte, 491 lice lično i 14 lica odsustvo, a putem mobilnog tima glasaće 15 birača. Birači će glasati na 28 biračkih mjesta.
Napominjemo, za utvrđivanje identiteta glasača, glasač je obavezan pokazati jedan od tri važeća dokumenta Bosne i Hercegovine, i to : lična karta izdata u Bosni i Hercegovini, vozačka dozvola izdata u Bosni i Hercegovini ili pasoš izdat u Bosni i Hercegovini.
Provjeru na kojem biračkom mjestu glasa, glasač može izvršiti u Centru za birački spisak u Opštini Srebrenica. Sva lica koja se nalaze na spisku za glasanje putem pošte, a nisu se prijavili za glasanje putem pošte, mogu doći u Centar za birački spisak i prijaviti isto, a lica u Centru za birački spisak evidentiraće podatke i iste dostaviti Opštinskoj izbornoj komisiji i Centralnoj izbornoj komisiji.

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.