Maj 22, 2019

Tri člana karate kluba "Želja Ipon" idu na takmičenje Svjetske karate lige

Takmičari karate kluba "Želja Ipon" će tokom decembra u okviru Svjetske karate lige nastupiti na takmičenju koje će biti održano u Veneciji (Italija).


Na ovom prestižnom takmičenju će nastupiti tri takmičarke karate kluba "Želja Ipon" i to Mejrema Peštalić, Kristina Stanojević i Sonja Ubiparipović.
Kristina Milošević, trenerica i predsjednica karate kluba „Želja Ipon“ kaže da su takmičari ovog kluba prije nekoliko dana nastupili na turniru „Noć šampiona“ u Bijeljini.
- Nastupili smo u Bijeljini prije nekoliko dana. To je bio jedan veliki turnir na kojem je nastupilo preko 800 takmičara iz 11 zemalja. To je bio prvi turnir poslije ljetne pauze. Vrijedno smo radili i pripremali se tokom ljeta, i ostvarili smo dobar rezultat. Tome u prilog govori ukupno osvojenih devet medalja, i u ukupnom rezultatu zauzeli smo sedmo mjesto od 64 kluba koja su nastupila na turniru – kaže Milošević.
Tri takmičarke iz karate kluba „Želja Ipon“ su tokom ljeta odradile pripreme u Slovačkoj.
- Mi smo zaista posnosni na djecu, ponosni su normalni ljudi, roditelji djece. Da li se Srebrenica ponosi nama nisam baš sigurna, ali mi idemo dalje. Naš rad i trud su prepoznali dobri ljudi van naših granica. Mi smo bili u Slovačkoj na pripremama. Od karate saveza Slovačke smo dobili poziv da budemo njihovi gosti, tako da su Merjema, Kristina i Sonja odradile dobre pripreme u ovoj zemlji, i to sve zahvaljući ambasadoru Slovačke gospodinu Martinu Kaču i našem Muradifu Pašagiću. Pripreme u Slovačkoj su jedno lijepo iskustvo – kaže Kristina.
Karate klub „Želja Ipon“ djeluje već nekoliko godina, i ostvarili su dobre rezultate. Gotovo da ne postoji takmičenje na kojem su nastupali takmičari ovog kluba, a da nisu osvojili medalje. Krajem decembra će u okviru Svjetske lige tri takmičara ovog kluba nastupiti u Veneciji.
- Ono što bih izdvojila je Svjetska liga koja će se održati krajem decembra u Veneciji. Na tom takmičenju će nastupiti tri djevojčice koje su se pripremale u Slovačkoj. Ne očekujemo velike rezultate na tom takmičenju, ali poznavajući mogućnosti naših šampionki ne bi bilo iznenađenje da se vratimo s medaljama. Pored ovog takmičenja do decembra će biti još turnira i takmičenja na kojima ćemo nastupiti – rekla je Milošević.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.