Maj 22, 2019

OIK Srebrenica: Sve spremno za sutrašnje izbore

Sutra se u našoj zemlji održavaju opći izbori. Iz Opštinske izborne komisije kažu da je sve spremno za održavanje izbora na području naše opštine.
 
- Sve je spremno za održavanje sutrašnjih izbora. Izborna komisija opštine Srebrenica je danas predala izborni materijal biračkim odborima, oni su odgvorni za isti do sutra.
 
Na području opštine Srebrenica prema Centralnom biračkom spisku ima 10.219 redovnih birača, 1.226 birača koji glasaju putem pošte, 491 lice lično i 14 lica odsustvo, a putem mobilnog tima glasaće 15 birača. Birači će glasati na 28 biračkih mjesta. Sva biračka  mjesta su pripremljena, ostalo je da birački odbori sutra prije otvaranja biračkih mjesta tj. prije 7 sati,  izvrše  postavljanje i uređenje biračkog mjesta kako je to zakonom predviđeno.
U toku je izborna šutnja i ona će trajati sve do sutrašnjeg zatvaranja biračkih mjesta. Nemamo prijava da je došlo do kršenja izborne šutnje, inače je izborna kampanja protekla bez većih nepravilnosti.
Preostaje nam samo da pozovemo građane da sutra ispoštuju svoju građansku duznost i izađu na izbore. Za one koji zbog zdravstvenih ili drugih razloga ne mogu doći do biračkih mjesta formirali smo mobilni tim koji će doći na njihove kućne adrese i time im omogučiti da glasaju. Pozivamo sve sudionike izbornog procesa da svi zajedno doprinesemo tome da ovi izbori budu fer i demokratski i da  odražavaju stvarnu volju birača. 
Takođe želimo istaći da o načinu glasanja i samom izbornom procesu , mozete dobiti jasne upute na web stranici centralne izborne komisije, pored toga na svim biračkim mjestima ce biti objavljeni plakati sa uputama kako glasati. Takođe gradjeni se mogu obračati  najbližem biračkom odboru ili izbornoj komisiji opštine Srebrenica gdje ce dobiti potrebne upute.
U toku dosadašnjih izbornih aktivnosti pohvalna je saradnja svih učesnika u izbornom procesu, opštine Srebrenica, policijske stanice Srebrenica, medija i drugih, kao i političkih subjekata,  Tako da smo zbog toga optimistični  da  će sutrašnji izbori proteći bez  problema - rekao je u izjavi za naš radio predsjednik OIK-a Srebrenica Sead Alić.

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.