April 23, 2019

Hoće li Srebrenica dobiti 500 hiljada KM od Vijeća ministara?

Nedavno je Vijeće ministara BiH donijelo odluku po kojoj će Srebrenici biti izdvojeno 500 hiljada KM. Međutim, ta odluka nikada nije došla u opštinu Srebrenica.


- Prvo je bilo riječi o dva miliona KM od strane Vijeća ministara obećanih na Investiciono – razvojnoj konferenciji. Mi smo prema Vijeću ministara uputili prijedloge za 28 infrastrukturnih projekata. Međutim, odgovor nismo dobili. Nakon toga je Vijeće ministara donijelo odluku da Srebrenici dodijeli 500 hiljada KM, a Vijeću ministara su predložena tri infrastrukturna projekta. Ono što smo mogli vidjeti na sajtu Vijeća ministara da je prošla ta odluka, ali mi još nemamo nikakvu zvaničnu potvrdu, nismo dobili nikakve povratne informacije iako smo slali dopise. U Skupštini je donijeta odluka, za koju nije glasao samo jedan odbornik, da se podrže predloženi infrastrukturni projekti. Nas je obradovala ta odluka Vijeća ministara od koje će građani imati koristi, ali zvanično mi nismo još dobili dopis kao što je to običaj. Nažalost, nemamo pismeni trago o toj odluci, ali nadamo se da će se to ispoštovati i da će taj novac biti iskrošten za što je i namijenjen – rekao je Vladan Milovanović, šef kabineta načelnika opštine Srebrenica. 
U Srebrenici ce ovih dana izvode radovi na sanaciji krova tri zgrade. - Sredstva su planirana od opštine Srebrenica. Nakon sprovedenih procedura počeli su radovi na sanaciji i pokrivanju na tri zgrade. To su zgrade starog bioskopa, na zgradi na Panađurištu i zgrada starog SUP-a. Vrijednost radova je oko 58 hiljada KM. Mislim da će uskoro radovi biti gotovi – kaže  Milovanović.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.