April 23, 2019

Prijem kod načelnika za članove udruženja "Leptir"

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić danas je priredio prijem za članove udruženja „Leptir“ iz Srebrenice /Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine čiji su članovi ostvarili zapažene rezultate na sportskim takmičenjima.


- Oni su ostvarili izuzetne rezultate i na najbolji način predstavili Srebrenicu. Nadamo se da će u Srebrenici uskoro biti organizovano jedno takmičenje, i mi ćemo im u tom segmentu pružiti podršku. Mi kao zajednica moramo voditi računa o ovoj kategoriji građana Srebrenice koji moraju biti ravnopravni i tretirani kao svi ostali građani Srebrenice. Ovi mladi ljudi su zaslužili sva prava kao svi ostali, i mi ih ne smijemo gledati na drugi način. Oni su to svojim trudom i radom zaslužili, i na najbolji način predstavljaju Srebrenicu. Mi smo tu da im pružimo podršku – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.
Željka Katanić, predsjednica udruženja „Leptir“ iz Srebrenice /Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine, zahvalila se načelniku na prijemu i iskazanoj podršci. - Ovo nam mnogo znači. Meni kao majci djevojke sa posbenim potrebama da nas prvi čovjek Srebrenice uvažava. U prethodnom periodu smo imali međunarodna i državna sportska takmičenja gdje su članovi učestvovali, i ostvarili smo zapažene rezultate. Iduće godine idemo u Abu Dhabi i jedna djevojka iz Srebrenice ide na to takmičenje. Naime, ona je član reprezentacije Bosne i Hercegovine u fudbalu. Ovo je prvi put da nas načelnik jedne opštine pozove i ukaže zahvalnost što na najbolji način predstavljamo Srebrenicu, i pogotovo što su to osobe sa invaliditetom – rekla je Katanić. A.

Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.