Juli 19, 2019

Hor iz Srebrenice 13. novembra u dvorani "Lisinski" s djecom iz Hrvatske i Srbije

Nakon velikog zajedničkog koncerta u Srebrenici, El Sistema program iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine održati će još jedan koncert, a ovog puta u Zagrebu, 13. novembra u dvorani "Vatroslav Lisinski" od 20 sati.


Ovo će biti prvi koncert hora djece iz Srebrenice u Zagrebu. Podsjećamo, početkom augusta, u okviru programa prvog regionalnog muzičkog kampa "Srebrenica Music Camp 2018", gdje je nastupilo 150 djece članova hora i orkestra iz Srbije, Hrvatske i BiH, odžan je veliki zajednički koncert u Srebrenici čime je započeta regionalna saradnja El Sistema program iz Hrvatske, Srbije i BiH.
- Koncert u Zagrebu je nastavak velike regionalne saradanje koja je počela u Srebrenici gdje je održan prvi muzički kamp s ciljem stvaranje interkulturalnog dijaloga između djece i saradnje sa organizacijama iz drugih zemalja u čemu smo i uspjeli. Već naredne godine koncerti će se održati i u Beogradu i Nišu, kao i drugim gradovima i državama - kazao je Ismar Porić, umjetnički direktor "Kuće dobrih tonova" Srebrenica.
Na koncertu u Zagrebu nastupat će horovi i orkestri iz El Sistema Srbija, Music Art project (MAP) i "Čarobna nota", El Sistema Hrvatska, "Sustav Orkestara Djece i Omladine" – SO DO i El Sistema Bosna i Hercegovine, "Kuća dobrih tonova" Srebrenica. Koncertom u Zagrebu će dirigovati Gerald Wirth, predsjednik i umjetnički direktor Bečkih dječaka.
- Gospodin Wirth je dirigovao koncertom u Srebrenici. Nama je izuzetna čast da imamo podršku gospodina Wirtha. Djeca su oduševljena, ali ovo je prilika i da iz Srebrenice pošaljemo lijepe slike i poruke – rekao je Porić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.