April 23, 2019

"Kući dobrih tonova” u Srebrenici uručena “Nagrada za međukulturalno dostignuće 2018”

Kući dobrih tonova iz Srebrenice danas je dodijeljena Nagrada za međukulturalno dostignuće 2018. Saveznog ministarstva za Evropu, integraciju i spoljne poslove Republike Austrije, koju je osvojila u junu za uspješne projekte koji su usmjereni na rješenje u oblasti interkulturalnog dijaloga, kako u Austriji, tako i na globalnom nivou.


Direktorica Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo, Sabine Kernthaller kaže da je raduje saradnja na kulturnim projektima u Bosni i Hercegovini kao i projekti iz oblasti obrazovanja.
- Uvjerena sam da ovaj projekat znatno doprinosi interkulturalnom dijalogu, iz kojeg se stvaraju prijateljstva između djece i postaje trajna veze za budućnost - kazala je Kernthaller.
Umjetnički direktor "Kuće dobrih tonova" Srebrenica, Ismar Porić ističe da je ponosan na djecu i tim Kuće dobrih tonova, a posebno se raduje što se glas djece iz Srebrenice daleko čuje.
- Ovo je velika čast za nas, što se naš glas daleko čuje i što se napokon naša škola prepoznata na globalnom nivou nakon svih naših uspjeha – kazao je Porić.
On je danas najavio koncert 13. novembra u dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu na kojem će nastupiti hor iz Srebrenice kao i djeca Hrvatske i Srbije.

K. Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.