Avgust 12, 2020

Izgradnja liftova u Srebrenici: Obavještenje za građane

Nakon odobravanja projekta i sredstava za sanaciju i rekonstrukciju liftova od strane Savjeta ministara Bosne i Hercegovine za opštinu Srebrenica, te poslije izrade elaborata za izradu odobrenih projekata zaključeno je da se od doniranih sredstava mogu uraditi dva do tri lifta od ukupno šest.


. S tim u vezi, pozivaju se predstavnici stanara (ili grupe građana) koji žive u zgradama, a imaju potrebu za ovom vrstom rekonstrukcije, da iskažu interesovanje kroz sljedeće aktivnosti:
– Pristupanju formiranja zajednice etažnih vlasnika, a na osnovu Odluke koja je usvojena 02. oktobra 2017. godine na sjednici Skupštine opštine Srebrenica (Odluka je u prilogu ovog teksta).
– Prihvatanje sufinansiranja projekta. Prioritet u rekonstrukciji će imati vlasnici stanova iz onih zgrada koji budu sproveli navedene aktivnosti.
Rok za dostavljanje prijedloga je 15 dana. Građani dodatne informacije mogu pronaći u Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno - komunalne poslove (kontakt osoba Edin Hasanović) ili na kontakt telefon: 056/445-530.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.