Juni 02, 2020

Članovi udruženja „Prijatelji prirode - Oaza mira“ očistili stari grad Klotjevac

Među mnogobrojnim udruženjima i tzv. nevladinim organizacijama u Srebrenici za jedno udruženje se malo zna.


Oni ne traže pare iz opštinskog budžeta, ne reklamiraju se kojekakvim radionicama, pričaonicama i presipanjem „šupljeg u prazno“. Međutim, oni veoma mnogo rade i prije svega bave se tim zbog čega su se i organizovali. Bave se turizmom, seoskim turizmom, planinarenjem, pješačkim turama, biciklističkim pohodima itd.To je Udruženje „Prijatelji prirode - Oaza mira“ koje vodi Irvin Mujčić, mladi obrazovani mladić koji se iz Italije vratio u rodnu Srebrenicu gdje želi da živi i radi.
Oni nemaju zaposlenih, kancelarije, skupe opreme, računara, automobila i tako dalje, ali su u ovoj godini u Srebrenicu doveli i ugostili više od 1000 stranaca koje su upoznali sa dijelom Srebrenice, njenom istorijom, prirodom, ljudima, životom i običajima.
Ono što zarade tako ulažu u čišćenje i održavanje kulturno - istorijskih spomenika, a pripremaju i gradnj svoju planainarsku kućeuu kojoj će moći da smjeste grupe gostiju.
Poslednje akcije koje su bez mnogo pompe, i bez i jedne marke bilo kakve pomoći ili donacije radili jeste da su očistili komplet prilaze i nekropolu stećaka u Urisićima, a juče (09. 11. 2018.) su to isto radili na starom gradu Klotjevac.

Marinko Sekulić Kokeza/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.