April 23, 2019

Radovi na zgradi "Vezionice": Uskoro se otvara pogon gdje će biti zaposleno 40 radnika

Firma “MMS-fashion” iz Ivanjice planira da otvori pogon za tekstilnu proizvodnju u objektu bivše “Vezionice” u Srebrenici.


Nedavno je firma objavila javni poziv za prijem radnika, a razgovor za posao sa prijavljenim na konkurs biće obavljen danas. Trenutno se na zgradi „Vezionice“ izvode građevinski radovi kako bi se prostor u potpunosti adaptirao.
- Javio se zainteresovani investitor iz Ivanjice koji želi da otvori šivaru u kojoj bi se šila muška odijela i ženske pantalone. U tom smislu smo vratili zgradu „Vezionice“ u nadležnost opštine i nakon toga sredstvima Vlade Republike Srpske vršimo adaptaciju tog objekta. Uradićemo fasadu, krov i unutrašnjost i na taj način dovesti objekat u funkcionalno stanje da investitor može postaviti mašine. Danas se vrši interviju sa prijavljenim radnicama i radnicima. Prijavilo se oko 110 radnika, a nakon intervjua će se formirati uža lista u zavisnosti od radnog iskustva, stručne spreme i drugih kriterija. Na kraju kada sve bude završeno će biti uposleno 40 radnika u šivari – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.