Juni 26, 2019

"Mirovna nagrada" za "Kuću dobrih tonova" iz Srebrenice

U Sarajevu su juče u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, u organizaciji Mreže za izgradnju mira i USAID-ovog projekta PRO – Budućnost, dodijeljene Mirovne nagrade.


Specijalna plaketa u okviru ove nagrade dodijeljena je „Kući dobrih tonova“ iz Srebrenice.
- Mi smo dobili nagradu od Mreže za izgradnju mira za ovo što radimo u našoj školi. Drago mi je da je naš rad prepoznat u Bosni i Hercegovini. Sve nagrade koje smo do sada dobili dolazile su iz vana, ali evo napokon smo dobili nešto iz Bosne i Hercegovine. Nama to mnogo znači, jer je prepoznat naš rad i trud – kaže Ismar Porić, umjetnički direktor „Kuće dobrih tonova“.
Nedavno su djeca iz Srebrenice sa kolegama iz Srbije i Hrvatske održali veliki koncert u Zagrebu u dvorani Vatroslava Lisinskog.
- To je bio naš drugi koncert nakon osnivanja regionalnog hora i orkestra. Prvi koncert je bio u Srebrenici, a u Zagrebu drugi. Fantastičan koncert kojem je prisustvovalo 1800 ljudi, u velikoj sali dvorane Vatroslava Lisinskog. Vrlo smo zadovoljni. Za iduću godinu imamo planiranu turneju po Njemačkoj, koncerte u Sloveniji. Mnogo je posla ispred nas za iduću godinu – kaže Porić.
Večeras će u prostorijama „Kuće dobrih tonova“ djeci iz vrtića „Poletarac“, Prve osnovne škole, polaznicima škole „Kuće dobrih tonova“ biti podijeljeni novogodišnji paketići.
- Nama večeras dolaze prijatelji iz Austrije iz „Bauern helfen bauern“. Oni podržavaju naš rad i osnovali su našu školu. Večeras će „Kuća dobrih tonova“ biti puna djece iz vrtića, škole, naši polaznici, naši prijatelji, i svi zajedno ćemo da se družimo i djecu obradujemo paketićima – rekao je Porić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.