Juni 27, 2019

Ponovljen javni poziv za projekat koji finansira Kraljevina Saudijske Arabije

U skladu sa Odlukom Skupštine opštine Srebrenica kojom je data saglasnost načelniku opštine za završetak procedura odabira korisnika po projektu podrške Kraljevine Saudijske Arabije, ponovljen je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu poljoprivredne mehanizacije i opreme.


Šef kabineta načelnika opštine Srebrenica, Vladan Milovanović kazao je da je poziv ponovljen kako bi se ukinula stavka podjele traktora, a povećala podjela motokultivatora, kako bi veći broj korisnika bio obuhvaćen.
- Po ponovljenom javnom pozivu planirana je podjela 92 motokultivatora, 35 brdskih kosaćica, pet za sađenje krompira i pet mašina za vađenja krompira, 50 trimera itd. Ovim novim javnim pozivom skoro će biti zadovoljeno 200 korisnika i to nam je osnovni cilj. Svi aplikanti koji su aplicirali po starom javnom pozivu biće uzeti u razmatranje - kazao je Milovanović.
Rok za podnošenje zahtjeva je osam dana od dana objavljivanja ovog javnog poziva, a nakon isteka javnog poziva načelnik opštine će formirati komisiju za odabir korisnika.
- Do nove godine moramo da sačinimo preliminarni spisak koji će biti sačinjen u zakonskim okvirima i dostupan javnosti. Ovaj projekt je veoma značajan za opštinu - istakao je Milovanović. Na prethodni javni poziv bilo je prijavljeno više od hiljadu aplikanata, a ukupna vrijednost projekta Kraljevine Saudijske Arabije iznosi milion eura.

K. Šakić RTV / Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.