Juni 27, 2019

U Potočarima organizovano druženje za majke Srebrenice

Povodom Međunarodnog dana solidarnosti danas je u Emmausu u Potočarima organizovano druženje za majke srebrenice. Druženju su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti, muftijstva tuzlanskog te Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica.

Koordinatorica projekta „Ljubav za majke Srebrenice“, Deniza Ibraković ističe da je ovaj projekat počeo sa implementacijom u decembru 2016.godine i trenutno broji 40 korisnica.

- Danas smo se ovdje okupili da organizujemo druženje za naše majke. Ovo je jedinstvena prilika za njih da se druže, jer nažalost nemaju svoje komšije i njihova sela su rijetko naseljena. U okviru projekta sprovode se razne aktivnosti koje su potrebne majkama Srebrenice. Pomažemo im pripremu ogrjeva, pružamo pomoć snabdjevanju lijekova i namjernica, pružamo usluge ljekarskih pregleda, te ostalih nephodnih stvari za život – kazala je Ibrakovićeva.

Majka Mejra Đogaz iz Potočara kaže da sa drugim majka dijeli svoju tugu i bol.

- Lakše je kad se bol sa nekim podijeli. Mnogo mi znači kad sa nekim podijelim svoju bol, i svakako dobro dođe da se družimo i o svemu razgovaramo. Nakon druženja, jednostavno bolje se osjećam – kazala je Đogaz.

Projekat „Ljubav za majke Srebrenice“ realizuje se kako bi se pokazala ljubav i solidarnost prema njima. Za majke Srebrenice danas su uručeni prigodni pokloni.

Međunarodni forum solidarnosti Emmaus je humanitarna, neprofitna organizacija osnovana 1999.godine u Doboj Istoku. Cilj ove organizacije pomoći ljudima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

K.Šakić / RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.