Avgust 23, 2019

Deblokiran put do MZ Luka

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) očistili su put do Luke u ranim jutarnjim satima, i danas će pokušati da uspostave putnu komunikaciju Krušev Dol kazao je za naš portal Hamo Zulanović, predsjednik MZ Luka.

-Putna komunikacija je uspostavljena za Srebrenicu, ali trenutno samo za terenska vozila. Timovi Federalne uprave civilne zaštite nastavljaju da čiste put prema Krušev Dolu. Sad zasad imamo dovoljno hrane i lijekova, molimo dragog Boga da snijeg prestane da pada. Trenutno nema ugroženih stanovnika, i ovih dana je je bilo uredno napajanje električnom energijom kao i pitkom vodom – kazao je Zulanović.

Prema njegovim riječima u MZ Luka trenutno boravi 52 porodice koje je i osoblje humanitarne organizaciije Pomozi.ba posjetilo i tom prilikom im uručilo prehrambene pakete.

Stanovnicima grada Srebrenice također predstavlja problem snijeg koji nije očišćen sa trotoara i parking mjesta, te time je otežano kretanje pješacima kao i vozačima motornih vozila.

Pored sniježnih padavina, problem su i ledenice sa krovova na objektima zbog čega su ugroženi prolaznici.

Iz Komunalne policije opštine Srebrenica upozoravaju građane da su dužni da čistiti pristup objektima i zgradama u njihovom vlasništvu. 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.