Avgust 23, 2019

Za danas planirano čišćenje trotoara i parking mjesta u gradu

Radnici komunalnog preduzeća „Polet“ danas će da očiste trotoare i parking mjesta od snijega, ovu informaciju za naš portal je kazao Svetozar Mitrović, direktor komunalnog preduzeća „Polet“ Srebrenica.

- Nije moguće očistiti parking mjesta u toku radnog vremena, jer su automobili parkirani. Danas ćemo da očistimo parking mjesta, ukoliko bude slobodan pristup – rekao je Mitrović.

Komunalno preduzeće „Polet“ na javnom pozivu dobio je tender za zimsko održavanje puta prema Luci. Proteklih dana zbog obilnijih sniježnih padevina selo je bilo blokirano, a radnici komunalnog preduzeća „Polet“ su izlazili na teren i čistili snijeg. Ovih dana je angažovan tim Federalne uprave civilne zaštite (FUZC) na čišćenja putne komunikacije prema Luci.

Pitali smo direktora Mitrovića jel bilo potrebno da se angažuje tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ)?

- Ima raznoraznih glasina, mišljenja pojedinaca je da radnici nikad nisu bili na terenu. Mi smo bili na terenu pet puta, radili smo dan i noć, po najvećim padevinama smo probijali smetove. Međutim, to možda neko nije htio da vidi. Uglavnom mi smo radili. Svaka čast, došli su iz FUCZ i neka su, ali mi smo imali glavne poslove u Luci. Ipak, mi smo pet dana i pet noći radili, i to tokom najveći padavina. Nakon našeg rada snijeg je opet padao – istako je Mitrović.

Nezvanično smo čuli da komunalno preduzeće „Polet“ nema odgovarajuću mehanizaciju za čišćenja snijega, pitali smo direktora Mitrovića jel to tačno?      

- To su samo glasine. Imamo sasvim dovoljno mehanizacije, imamo traktor, kamion i bager. Narod zahtjeva da se očisti selo kao i grad, ali to je nemoguće dok snijeg neprestano pada – kazao je Mitrović.

Komunalno preduzeće „Polet“ zaduženo je za održavanje zimkih puteva glavne gradske saobraćajnice u gradu, kao i Sućeskoj, Potočarima, i Luci. 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.