Avgust 23, 2019

Nakon raspusta učenici u školskim klupama

U Republici Srpskoj danas je počela nastava drugog polugodišta u osnovnim i srednjim školama.

Dragi Joavnović direktor Prve osnovne škole kazao je za naš radio da je sve spremno za rad drugog polugodišta.

- Izvršene su sve pripreme, škole su tehnički spremne i stećeni su uslovi za rad drugog polugodišta. Uspjeh učenika je očekivan, ali uvijek može bolje. Do kraja škole godine učinit ćemo sve da bude bolji uspijeh učenika. Nema negativinih trendova kada su u pitanju izostanci učenika – kazao Jovanović.

Direktor Srednjoškolskog centra Srebrenica, Momčilo Cvijetinović rekao je da nastavu početka drugog polugodišta dočekuju u potpunosti spremni.

- Uspjeli smo obezbjediiti sve ono što je nephodno za praćenje nastave. Nastavni plan i program je ostavren u potpunosti. U toku je razrada plana upisa za narednu školsku godinu. Planirali smo nešto novo u nastavnom programu – istakao je Cvijetinović.

Nastava drugog polugodišta počela je i u osnovnoj školi „Kosta Todorović“ u Skelanima. Prema riječima direktorice, Sanje Močević u školi je izvršena sanacija podova u šest učionica.  Vlada Republike Srpske i Ministarstvo prosvjete i kulture finansiralo su sanaciju četiri škole među kojima je i škola iz Skelana.

K. Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.