Avgust 23, 2019

Saopštenje za javnost iz kabineta načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića

Nakon medijskih istupa predstavnica Udruženja “Majke Srebrenice”, Kabinet načelnika opštine Srebrenica je objavio saopštenje za javnost, koje prenosimo u cjelosti:

– Na osnovu izjava u medijima, od strane Udruženja Majke Srebrenice”, možemo zaključiti da su iste u svrhu političke propagande, a u cilju podizanja tenzija u Srebrenici, i to u momentu kada se pokreće inicijativa za izmjenu imena Republika Srpska.
Očigledno je da iza svega stoje pojedini politički gubitnici koji ove hrišćanske praznične dane koriste u svrhu svojih ličnih promocija, a odjednom su dušebrižnici i zaštitinici svog naroda i svojih rodnih sela, u koja su po pravilu odlazili rijetko, ili nikako.
Shvatam brigu Majki Srebrenice za bezbjednost pojedinih (kojima ime ne bismo spominjali), a ukoliko su dobronamjerne trebale su osuditi najprije tu istu osobu koja je “stavila metu” na načelnika Mladena Grujičića osudom za podizanje međunacionalnih tenzija i proizvela niz prijetećih komentara i prijetnji na društvenim mrežama, da bi se odjednom isti taj stavio u kontekst žrtve. Ta ista osoba treba da shvati da, gdje god je pokušao da se ponovo politički afirmiše, da je doživio poraz, što dokazuje njegov trenutni (ne)angažman i da ga ne želi niko u svom političkom okruženju. Možda mu je bolje da je zadržao svoje radno mjesto i da se odrekao “bijelog hljeba” u korist građana i u korist opštine za koju se toliko brine. Imali su pojedini priliku i na kraju im je ista uskraćena, od strane sopstvenog naroda.
Interesantno je da se ova kampanja počinje voditi poslije skoro 20 dana od “Badnje večeri” i u momentu kada se, kao što je već navedeno, udara na Republiku Srpsku.
Srbi će slaviti svoje praznike, sviđalo se to nekome ili ne, jer su to činili vijekovima, a takođe su to činili i kada su načelnici opštine Srebrenica bili iz reda bošnjačkog naroda, na isti način kako to slave svake godine, pa i ove.
Što se tiče “svinjskog otpada”, radi se o koži divljih svinja, a iste su pronađene nekoliko stotina metara od Memorijalnog centra, o čemu je obavjiešten MUP Republike Srpske koji vodi istragu. Dakle, ne radi se o srpskim “pečenicama” koje se “ne gule”, već je u pitanju isključivo divljač. Takođe se zna ko je svoj mandat provodio u lovu, a ne rješavao probleme građana i ko ima iskustva sa “divljači”, pa se može sumnjati i da su pojedinci, koji možda stoje i iza ovoga, namjerno istu podmetnuli baš na “Badnje veče” kako bi se Srbima pripisao i ovaj incident.
Imam potpuno povjerenje u institucije Republike Srpske kao i u MUP i pozivam da se što prije istraži ovaj incident, isti rasvjetli, a počinioci kazne.
Što se tiče Memorijalnog centra, već je poznat stav da sam nepoželjan u istom, a s obzirom da smo upoznati šta se desilo sa gospodinom Aleksandrom Vučićem na koga je pokušan atentat, a što je apsurdno da za to još niko nije odgovarao, ne bih želio da razmišljam o tome šta bi se meni moglo desiti.
Upravo su na dan iznošenja ovih neistina, da je “trajno narušena sigurnosna situacija i međunacionalni odnosi u Srebrenici”, načelnik opštine Srebrenica i predsjednik Skupštine opštine Srebrenica boravili u posjeti jednoj od opština u Federaciji BiH i pregovarali o otvaranju novih radnih mjesta u Srebrenici, na dobrobit svih građana, bez obzira na nacionalnost i vjersku pripadnost.
Što se tiče Ambasada, Srebrenicu su podržali ambasadori najjačih svjetskih sila, kao i svi ostali i dali punu podršku Srebrenici na njenom ekonomskom oporavku, što je i cilj politike u ovom mandatu.
S obzirom da su najavljeni kapitalni projekti u Srebrenici, od rekonstrukcije parka, starog grada, izgradnje parking garaže, izgradnje bazena, kao i pokretanja Banje Guber, očigledno je da to nekome nije u interesu.
Mi ćemo nastaviti sa politikom mira, tolerancije, suživota, i kreiranja ambijenta za bolji život svih građana opštine Srebrenica i pozivamo sve one kojima je Srebrenica potrebna za političku afirmaciju da daju svoj doprinos u pozitivnom smislu, a to je da se u Srebrenici borimo koliko ćemo projekata donijeti, koliko radnih mjesta donijeti i slično.
Pozivam građane da ne nasjedaju na ovakve provokacije, jer u Srebrenici nema tenzija, a očigledno ih neko želi proizvesti.
Naglasiću da je budžet opštine Srebrenica jednoglasno usvojen, što dokazuje o politici jedinstva i međusobnog uvažavanja između Srba i Bošnjaka, koji su predstavnici naroda i građana opštine Srebrenica izabrani voljom naroda i na demokratski način - stoji u saopštenju kabineta načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića.

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.