Februar 17, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Saopštenje za javnost iz kabineta načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića

Nakon medijskih istupa predstavnica Udruženja “Majke Srebrenice”, Kabinet načelnika opštine Srebrenica je objavio saopštenje za javnost, koje prenosimo u cjelosti:

– Na osnovu izjava u medijima, od strane Udruženja Majke Srebrenice”, možemo zaključiti da su iste u svrhu političke propagande, a u cilju podizanja tenzija u Srebrenici, i to u momentu kada se pokreće inicijativa za izmjenu imena Republika Srpska.
Očigledno je da iza svega stoje pojedini politički gubitnici koji ove hrišćanske praznične dane koriste u svrhu svojih ličnih promocija, a odjednom su dušebrižnici i zaštitinici svog naroda i svojih rodnih sela, u koja su po pravilu odlazili rijetko, ili nikako.
Shvatam brigu Majki Srebrenice za bezbjednost pojedinih (kojima ime ne bismo spominjali), a ukoliko su dobronamjerne trebale su osuditi najprije tu istu osobu koja je “stavila metu” na načelnika Mladena Grujičića osudom za podizanje međunacionalnih tenzija i proizvela niz prijetećih komentara i prijetnji na društvenim mrežama, da bi se odjednom isti taj stavio u kontekst žrtve. Ta ista osoba treba da shvati da, gdje god je pokušao da se ponovo politički afirmiše, da je doživio poraz, što dokazuje njegov trenutni (ne)angažman i da ga ne želi niko u svom političkom okruženju. Možda mu je bolje da je zadržao svoje radno mjesto i da se odrekao “bijelog hljeba” u korist građana i u korist opštine za koju se toliko brine. Imali su pojedini priliku i na kraju im je ista uskraćena, od strane sopstvenog naroda.
Interesantno je da se ova kampanja počinje voditi poslije skoro 20 dana od “Badnje večeri” i u momentu kada se, kao što je već navedeno, udara na Republiku Srpsku.
Srbi će slaviti svoje praznike, sviđalo se to nekome ili ne, jer su to činili vijekovima, a takođe su to činili i kada su načelnici opštine Srebrenica bili iz reda bošnjačkog naroda, na isti način kako to slave svake godine, pa i ove.
Što se tiče “svinjskog otpada”, radi se o koži divljih svinja, a iste su pronađene nekoliko stotina metara od Memorijalnog centra, o čemu je obavjiešten MUP Republike Srpske koji vodi istragu. Dakle, ne radi se o srpskim “pečenicama” koje se “ne gule”, već je u pitanju isključivo divljač. Takođe se zna ko je svoj mandat provodio u lovu, a ne rješavao probleme građana i ko ima iskustva sa “divljači”, pa se može sumnjati i da su pojedinci, koji možda stoje i iza ovoga, namjerno istu podmetnuli baš na “Badnje veče” kako bi se Srbima pripisao i ovaj incident.
Imam potpuno povjerenje u institucije Republike Srpske kao i u MUP i pozivam da se što prije istraži ovaj incident, isti rasvjetli, a počinioci kazne.
Što se tiče Memorijalnog centra, već je poznat stav da sam nepoželjan u istom, a s obzirom da smo upoznati šta se desilo sa gospodinom Aleksandrom Vučićem na koga je pokušan atentat, a što je apsurdno da za to još niko nije odgovarao, ne bih želio da razmišljam o tome šta bi se meni moglo desiti.
Upravo su na dan iznošenja ovih neistina, da je “trajno narušena sigurnosna situacija i međunacionalni odnosi u Srebrenici”, načelnik opštine Srebrenica i predsjednik Skupštine opštine Srebrenica boravili u posjeti jednoj od opština u Federaciji BiH i pregovarali o otvaranju novih radnih mjesta u Srebrenici, na dobrobit svih građana, bez obzira na nacionalnost i vjersku pripadnost.
Što se tiče Ambasada, Srebrenicu su podržali ambasadori najjačih svjetskih sila, kao i svi ostali i dali punu podršku Srebrenici na njenom ekonomskom oporavku, što je i cilj politike u ovom mandatu.
S obzirom da su najavljeni kapitalni projekti u Srebrenici, od rekonstrukcije parka, starog grada, izgradnje parking garaže, izgradnje bazena, kao i pokretanja Banje Guber, očigledno je da to nekome nije u interesu.
Mi ćemo nastaviti sa politikom mira, tolerancije, suživota, i kreiranja ambijenta za bolji život svih građana opštine Srebrenica i pozivamo sve one kojima je Srebrenica potrebna za političku afirmaciju da daju svoj doprinos u pozitivnom smislu, a to je da se u Srebrenici borimo koliko ćemo projekata donijeti, koliko radnih mjesta donijeti i slično.
Pozivam građane da ne nasjedaju na ovakve provokacije, jer u Srebrenici nema tenzija, a očigledno ih neko želi proizvesti.
Naglasiću da je budžet opštine Srebrenica jednoglasno usvojen, što dokazuje o politici jedinstva i međusobnog uvažavanja između Srba i Bošnjaka, koji su predstavnici naroda i građana opštine Srebrenica izabrani voljom naroda i na demokratski način - stoji u saopštenju kabineta načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića.

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.