Avgust 23, 2019

U Srebrenici tokom 2018. godine više umrlih nego rođenih

Opština Srebrenica svake godine budžetom izdvaja određena sredstva za dodjelu novčane pomoći za novorođenu djecu.

Prema podacima iz Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis opštine Srebrenica prošle godine podneseno je 38 zahtjeva.
Hasudin Mustafić, samostalni stručni saradnik Civilne zaštite opštine Srebrenica kazao je za naš radio da je odobreno 35 zahtjeva.
- Nažalost, tri zahtjeva su odbijena iz razloga što dokumentacija nije bila kompletna. Pomoć porodicama za novorođenu djecu u 2018.godini je 5.550,00 KM. Također, i za 2019.godinu su planirana  novčana sredstva u iznosu od 8.000,00 KM. Ove godine u januaru smo imli pet zahtjeva za novorođenu djecu i pozitivno smo ih riješili – kazao je Mustafić.
Načelnik Odjeljenja za Opštu upravu opštine Srebrenica, Sadmir Nukić kaže da prošle godine u matičnu knjigu umrlih evidentirano 77 umrlih lica.
- Upisano je 77 činjenica o smrti u matičnu knjigu umrlih, od toga 33 redovna upisa, dok su 44 naknadno upisano. Kada su pitanja vjenčanja, upisano je 46 činjenica o zaključenju braka, od toga 25 redovno zaključenih brakova, a 13-ero je evidentirano u matičnom uredu u Skelanima – rekao je Nukić.

K. Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.