Maj 30, 2020

Pokloni za djecu u vrtiću "Poletarac"

Djeca vrtića „Poletarac“ iz Srebrenice prošle godine su uselila u novu savremeno izgrađenu zgradu. Vrtić pohađa više od stotinu djece raspoređenih u pet grupa.

 

Danas su djeca obradovana vrijednom donacijom: igračkama i didaktčkim materijalom. Igračke i potrebni didaktički materijal djeci u vrtiću obezbijedila je Selvedina Mašić – Gušić koja je rodom iz Bratunca.

- Više od 20 godina živim u Holandiji i godinama radim na određenim humanitarnim programima. Prije par mjeseci smo ja i Dženan Halilović koji je rodom iz Potočara, napravili smo malu akciju u Holandiji i skupili stvari koje su potrebne vrtiću u Srebrenici. Prije svega se to odnosi na igračke i didaktički materijal. U svemu nam pomaže moja prijateljica Juliete Bakeren, koja godinama dolazi u Bosnu. Danas smo u Srebrenici, uručili smo im poklone, oni će da se igraju, a mi ćemo da ponesemo lijepa sjećanja. Zaista imamo lijepu saradnju sa upravom vrtića, direktoricom i uposlenima, svi zaista rade da djeci ovdje omoguće što bolje uslove – rekla je Selvedina Mašić – Gušić.

Direktorica vrtića „Poletarac“ Mirela Hodžić zahvalila se gostima iz Holandije na posjeti i poklonima.

- Sve što su nam oni danas poklonili će dobro doći. Mi imamo novi vrtić, ali uvijek fali tog didaktičkog materijala. Djeca su se obradovala, a i mi s njima – rekla je Hodžić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(1 Vote)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.