Maj 22, 2019

Saopštenje za javnost: Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica

Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica uputila je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

- Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica želi javno da negoduje povodom proslave prvog marta kao nekakvog dana državnosti.
Sve želimo da posjetimo da je tog dana počelo krvoproliće na prostorima BiH,da je ubistvom starog svata u Sarajevu stavljeno do znanja Srbima da se nesporazumi neće rješiti mirnim putem.
Što se samog obilježavanja pomenutog datuma u Srebrenici tiče,najoštrije osuđujemo sve one koji su učestvovali u svemu tome. Treba napomenuti da većina radnika preduzeća čiji je Opština osnivač nisu došli na posao tog dana iako nisu obavješteni pisanim putem o tome.
Tražimo da se tim licima skrene pažnja da su oni građani Republike Srpske,da primaju platu Republike Srpske,da rade po zakonima Republike Srpske i da čim su potpisali ugovore moraju da poštuju tu činjenicu.
Imamo informacije da su pojedinci iz reda Bošnjaka koji su taj dan radili, doživljavali neprijatnosti od onih koji su taj dan presjedeli kući.
Prozivani su da su izdajnici,da su ulizice i da se dodvoravaju onima koji su činili „genocid“.
Sve to još jednom pokazuje da neki nisu za mir i suživot i da im odgovara stalna svađa i mržnja - stoji u saopštenju.

RTV Srebrenica

 

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.