Juni 02, 2020

Dan opštine Srebrenica: Otvoren pogon u kojem je posao dobilo 40 osoba

Preduzeće MMS Fashion iz Srbije danas je u Srebrenici otvorilo pogon za proizvodnju ženskog modnog programa. Pogon je otvoren u prostorijama bivše "Vezionice" koje su prethodno adaptirane. U pogonu će biti zaposleno  40 radnika.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da je otvaranje radnih mjesta i pogona put ka uspjehu opštine Srebrenica.

- Otvaranje firmi i radnih mjesta nas najviše raduje. U ovom pogonu će raditi 40 žena, a u narednom periodu će biti otvoreno još 40 radnih mjesta. Mi ćemo i dalje raditi na otvaranju radnih mjesta. Banja Guber će pokrenuti život ne samo u Srebrenici, nego u regiji. U ovoj godini nadamo se da će banja Guber biti pokrenuta, to nam je plan – rekao je Grujičić.

- Raduje me činjenica da otvaramo radna mjesta, pogotovo u realnom sektoru. U pitanju je 40 radnih mjesta, što je velika stvar za našu opštinu – rekao je predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Nedib Smajić.

Miroljub Avramović, vlasnik firme MMS Fashion kaže da će u narednom periodu broj radnika biti povećan.

- Pored ovih 40 radnika, u roku od tri mjeseca ćemo zaposliti još dodatnih 40 radnika. U ovom trenutku mi ćemo sarađivati sa tri firme, dvije su iz Francuske, jedna iz Njemačke – rekao je Avramović.

Dragana Zekić kaže da će 11. mart – Dan opštine Srebrenica pamtiti po tome što je dobila posao.

- Ovo je moj prvi posao. Tri godine sam bila na birou – rekla je Zekić.

Amra Omerović je nakon tri godine na birou za zapošljavanje dobila posao.

 - Bez posla sam bila tri godine. Danas počinjem raditi. Velika je ovo stvar za Srebrenicu, jer ovakvi potezi znače da ljudi ostaju na svojim ognjištima, i sa svojim porodicama – rekla je Omerović.

Prije otvaranja pogona u Srebrenici je održana Svečana sjednica Skupštine opštine Srebrenica u povodu 11. marta – Dana opštine Srebrenica. Na sjednici su dodijeljenje priznanja i nagrade za izuzetan doprinos u 2018. godini. Plaketa sa zlatnim grbom Opštine Srebrenica dodijeljena  je Savjetu ministara Bosne i Hercegovine, Plaketa sa srebrnim grbom Autonomnoj pokrajini Vojvodina, a Plaketa sa bronzanim grbom firmi "Ekonomik Group".

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.