Maj 22, 2019

Predstavnici JICA-e u posjeti opštini Srebrenica

 

 U kabinetu načelnika Opštine Srebrenica danas je održana sastanak sa predstavnicima Japanske organizacije JICA.

Hashimoto Keiichi, viši savjetnik u izgradnji mira u Japanskoj internacionalnoj kooperaciji razgovarao je sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićom o projektima koje je podržala Japanska organizacija JICA.

Nakon sastanka Hashimoto je kazao da je došao da provjeri da li su njihovi projekti održivi.

- Drago mi je čuti da su naši projekti održivi na području Opštine. Razmotrit ćemo neke opcije i vidjet ćemo da u budućnosti nastavimo saradnju sa Opštinom – izjavio je Hashimoto.

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić kaže da je zadovojan posjetom, jer su predstavnici JICA došli da provjere da li su njihovi projekti održivi.

- Zaista su zadovoljni sa onim što smo im prezentovali, iz razloga što smo jedna od rijetkih Opština sa kojom su sarađivali, a da su projekti održivi. Oni su preliminarno najavili da bi moglo doći do ponovne saradnje sa Japanskom organizacijom JICA. Mi smo predočili jedan projekat i nadamo se da će biti podržan, jer je od izuzetnog značaja u smislu poboljšanja eknomske slike na teritoriji Opštine - istakao je Grujičić.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis opštine Srebrenica, Bego Bektić istakao je da su Japanci 2008.godine počeli da pružaju pomoć na području Opštine Srebrenice.

- Japanci su dosta ulagali u interes stanovništva, pružajući pomoć plasteničkoj proizvodnji, uzgoju voća i povrća, ovčarstvu, uzgoju šampinjona, kao i pomoć u mehanizaciji. Projekat o labaratoriji smo predali gospodinu Hashimotu na razmatranje i nadamo se da ćemo dobiti pozitivan odgovor iz Japana – potcrtao je Bektić.

K. Šakić/ RTV Srebrenica

 
Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.