Januar 27, 2020

Organizaciji "Srebrenica Wave" dodijeljeno priznanje "Most za budućnost"

 

Članovi grupe frankofonih ambasadora u BiH danas su uručili javno priznanje organizaciji „Srebrenica Wave“.

Ovo priznanje ima za cilj da javno nagradi pojedinca ili grupu zbog načina na koji se bave pitanjem dijaloga kultura i kulture dijaloga u ovoj multietničkoj i multikulturalno zemlji.

- Danas smo u Srebrenici kako bismo „Srebrenica Wave“ dali priznanje „Most za budućnost“, koji se istekao u ovoj oblasti. „Srebrenica Wave“ je incijativa koja je dovela do stvaranja kulturnog centra u gradu, otovroeno za sve, bez obzira na porijeklo ili imeovinu svakog od njih. „Srebrenica Wave“ također ima za cilj stvaranje budućih izgleda za grad i sve njegove stanovnike, posticanjem ekonomskih projekata, posebno u oblasti turizma. „Srebrenica Wave“ je ujedno i mjesto susreta svih stanovnika bez razlike i projekat okrenut budućnosti. „Srebrenica Wave“, kroz svoje razne aktivnosti gradi više mostova u društvu i doprinosi dijalogu među narodima – kazao je šef ureda ambasade Belgije William Asselbor.

Predsjednik organizacije „Srebrenica Wave“ Muamer Čivić kaže da za njih ova nagrada znači mnogo.

- Ovo je najveće ofencijalno prizanje koje smo dosad dobili, ali pored same nagrade najveća je nagrada što se skupila jedna grupa ambasadora koji su došli da nas posjete. Mislim da će nas ambasadori podržati na sve moguće načine – rekao Čivić.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić podržao je incijativu mladih i čestitao organizaciji „Srebrenica Wave“ na dodjeljenoj nagradi.

Potpisnici prizanje „Most za budućnost“ su ambasadori Belgije, Brazila, Bugarske, Njemačke, Holandije, Farncuske, Grčke, Italije, Rumunije, Španije, Švicarske kao nadbiskup Luigi Pezzuto, Apostolski nuncij Svete stolice u BiH, i mnogi drugi ambasadori.  

k. Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.