Maj 30, 2020

Odron u rudniku "Boksit" Milići, dva rudara zatrpana


U rudniku boksita Milići, na kopu Braćan (koji se teritorijalno nalazi na na području općine Srebrenica) dva rudara su  zatrpana u odronu.

Prema informacijama koje smo dobili na licu mjesta radi se na otkopavanju zemlje i pronalasku rudara. Ispred kopa Bračan prisutana je policija, vozila hitne pomoći, kao i radnici i obezbjeđenje rudnika.
Miljan Bobar, potparol PU Zvornik, potvrdio je informacije da su dva rudara zatrpana. 
- Policijskoj stanici Srebrenica, danas 23. marta 2019. godine oko 11, 20 časova prijavljeno je da je došlo do odrona u rudniku boksita na području opštine Srebrenica prilikom čega su dva rudara zatrpana. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Zvornik koji su o svemu obavijestili dežurnog tužioca javnog tužilaštva Bijeljina kao i nadležnog rudarskog inspektora. Pored pripadnika policijske uprave i rudarskog inspektora na terenu su medicinski timovi Doma zdravlja Milići kao i spasilački tim navedenog rudnika koji poduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska i evakuisanja rudara - rekao je Bobar.
Kako prenosi N1 u jamskom kopu "Braćan" Rudnika "Boksit" na području Srebrenice odronila se veća količina materijala koja je zatrpala rudare Slavišu Žugića (44) iz Milića i Branislava Ostojića (30) iz Zvornika, saopšteno je iz kompanije "Boksit". U saopštenju se navodi da je riječ o kvalifikovanim i iskusnim rudarima.

Prema posljednjim informacijama tijela rudara Branimira Ostojića ( 30) iz Zvornika i Slaviše Žugića (44) iz Milića, izvučena su iz podzemnog kopa rudnika u Srebrenici.

-Prilikom preduzimanja mjera i radnji na pronalasku zatrpanih rudara, pronađena su dva beživotna tijela koja su izvučena iz rudnika i prevezena u Dom zdravlja Milići radi daljih aktivnosti - naveli su iz Policijske uprave Zvornik.


A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.