Februar 22, 2020

Ambasador Velike Britanije Matthew Field posjetio Srebrenicu

U posjeti opštini Srebrenica boravio je danas Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field. U okviru posjete ambasador Field se sastao sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem i zamjenikom načelnika Hamdijom Fejzićem. O čemu se razgovaralo na sastanku, javnost su informisali iz opštine Srebrenica saopštenjem za javnost u kojem stoji: 

 - Upriličen je sastanak sa načelnikom opštine Srebrenica, gospodinom Mladenom Grujčićem, i zamjenikom načelnika gospodinom Hamdijom Fejzićem. Teme sastanka su bile usmjerene ka podršci opštini Srebrenica na putu njenog ekonomskog oporavka, a načelnik Grujičić je izvjestio gospodina Fielda o trenutnom stanju u Srebrenici.
Poseban fokus je usmjeren ka privlačenju potencijalnih investitora i pokretanju Banje Guber.
Bilo je riječi i o rješavanju pitanja potopljenog zemljišta na poziciji hidroelektrane Perućac.
Data je podrška i na izgradnji Spomenika miru , kao i ostalim projektnim prijedlozima koje je načelnik Grujičić prezentovao.
Zaključci sa sastanka su da Srebrenici treba podrška na njenom putu ekonomskog oporavka , da se mora gledati u budućnost , ali isto tako je istaknuto od strane gospodina Fielda da je stav Vlade Velike Britanije ostao nepromjenjen kada su julska dešavanja u pitanju.

RTV Srebrenica

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.