Avgust 02, 2021

BHB će u Srebrenici graditi 34 nove montažne kuće

U Kući dobrih tonova juče su potpisani ugovori sa korisnicima kojima će Fondacija „Bauern helfen Bauern“ graditi montažne kuće. Do oktobra će biti izgrađene montažne kuće za 34 korisnika.

 

Namir Porić, izvršni direktor Fondacije „Bauern Helfen Bauern“ kaže da je do sada na području opština Srebrenica, Bratunac i Milići napravljeno više od 360 montažnih kuća.

- Potpisali smo ugovore sa novim korisnicima, sada oko 20,  a do  kraja oktobra planiramo da izgradimo 34 montažne kuće. Naši partneri u ovom poslu su uglavnom HILTI Fondacija iz Švicarske. Bitno je da se naglasi da kod ugradnje materijala za te kuće dolaze radnici te firme, volonterski, oni svoje slobodno vrijeme provode ovdje – rekao je Porić.

Porić kaže da Fondacija BHB djeluje i na drugim područjima s ciljem da pomogne stanovništvu na ovom području.

- Mi smo se fokusirali na podršku organskoj poljoprivredi. Stojimo na raspolaganju svim asocijacijama, udruženjima ili privatnicima da im pomognemo na uvezivanju da se bolje pozicioniraju na tržištu. U oblasti poljoprivrede pomažemo ljudima na način, da to danas moderno zovemo održivi povratak, i pomažemo im sa sadnicama, mehanizacijom, podjelom plastenika. U zadnjih nekoliko sedmica podijelili smo devet plastenika – rekao je Porić.

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.