Maj 30, 2020

Održan Drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica iz jula 1995. godine

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari danas je održan drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" iz jula 1995. godine.

 

Na sastanku su predstavljeni izvještaji predsjednika pododbora o aktivnostima između dvije sjednice.
- Na prvom sastanku su određeni predsjednici pododbora koji su imali zadatak da do ovog sastanka konstituišu pododbore. To su učinili, a pored toga su predložili plan rada. Što se tiće priprema one idu bez problema - rekao je Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrenica.
Marš mira će i ove godine biti najmasovnija aktivnost u okviru obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.
- Mi smo prošle sedmice bili na terenu, na samoj stazi. Obišli smo određene lokacije, i vidjeli koji su to prioritetni radovi. Sutra ćemo da obiđemo ostatak trase do Nezuka, da vidimo koji su to prioriteti i šta treba da radimo. Obići ćemo i trasu Marša mira koji ide iz Žepe. Cilj nam je da što više posla uradimo do ramazana, tako da bi tad imali manje aktivnosti. Već imamo zainteresovanih grupa i pojedinaca - rekao je predsjednik pododbora za "Marš mira" Munir Habibović. 

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.