Maj 30, 2020

Tri stotine djece u muzičkoj šetnji kroz Srebrenicu


Udruženje „Kuća dobrih tonova“ iz Srebrenice povodom pet godina od otvaranja muzičke kuće u centru grada, a devet godina rada ovog udruženje, danas je organizovalo muzičku šetnju kroz centar grada.

Oko 300 djece, roditelja i prijatelja Kuće dobrih tonova održalo je veselu muzičku šetnju kroz centar grada, nakon čega je upriličen koncert kao i druženje. Članovima "Kuće dobrih tonova" pridružila su se i djeca iz vrtića "Poletarac".
- Mi želimo našoj školi da poželimo sretan rođendan. U to ime smo prošetali kroz grad, odlučili da se dobro zabavimo, i pošaljemo jednu lijepu sliku. Muzika je jedna velika sila koja ima snagu da ujedini ljude, skupi veliki broj djece - kaže umjetnički direktor "Kuće dobrih tonova" Ismar Porić koji dodaje da će u budućnosti nastaviti kao i do sada. 
Merjem Hasanović iz Srebrenice ima 12 godina, a već pet godina je članica "Kuće dobrih tonova"
- Sviram klavir, i u horu sam. Pripremili smo danas šetnju kroz grad, i koncert - rekla je Merjem Hasanović. 
Jelena Mijatović je članica "Kuće dobrih tonova" dvije i pol godine, i svira gitaru. 
- U početku kad sam krenula bilo je onako teže, jer nisam poznavala djecu. Sada je super sve, sprijateljili smo se. U protekom periodu bilo je dosta putovanja, dosta koncerata - rekla je Mijatović. 
Organizacija "Bauern helfen Bauern” iz Salzburga finasijski podržava rad Kuće dobrih tonova,  a predsjednica ove organizacije Doraja Eberle kaže da su djeca najbolji ambasadori Srebrenice. 
- "Kuća dobrih tonova" je jedna lijepa stvar za Srebrenicu, jedan svjetonik. Meni je 65 godina, ali se nadam da ću se bar još 20 godina družiti sa djecom ovdje. Ja sam veoma ponosna na djecu koja su najbolji ambasadori - rekla je Eberle. 

Adem Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.