Maj 30, 2020

Radnici MMS FASHION: Hoćemo obećanu platu

U firmi MMS FASHION iz Srebrenice koja se bavi proizvodnjom ženskog modnog programa danas je došlo do nezadovoljstva uposlenih radnica.

Kako kažu radnice Rijalda Hasanović i Vesna Šurlan razlozi za nezadovoljstvo su:

- Problem je u tome što smo mi od gazde firme na otvaranju dobili obećanje da ćemo imati minimalnu platu 450 maraka, prevoz i topli obrok.  Međutim, od toga nije bilo ništa. Pisali su nam neke neadekvatne ugovore, sa manjom platom. Opština je ispoštovala svoje obaveze, a ostalo je do gazde. Mi nećemo potpisivati nikakve ugovore dok nam se ne isplati plata za ovo što smo do sada radili – rekla je Rijalda Hasanović.

- Mi samo tražimo da nam se isplati minimalac koji je obećan. Hoćemo da nam se plati ono što smo do sada radili – rekla je Vesna Šurlan.

Razgovoru radnica sa vlasnikom firme MMS FASHION Miroljubom Avramovićem prisustvovao je i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić. Nakon razgovora sa radnicama, vlasnik firme je obećao da će plate radnicima biti isplaćene u petak 10. maja.

- Redovna plata je nešto što se podrazumjeva. U periodu od 1. aprila do 1. maja imali smo bukvalno neproduktivnu proizvodnju. Pronašli smo sredstva kako ćemo podmiriti radnike za taj period bez obzira šta su oni zaradili ili nisu. Oni će dobiti tu nadoknadu za rad koja je predviđena zakonom o radu. Mi garantujemo minimalnu platu za naredni period, ali plata ne može ići nikako ispod 450 maraka – rekao je vlasnik firme MMS FASHION Miroljub Avramović.

Na dešavanja u firmi MMS FASHION komentar je dao i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

- Svaki početak je težak, i ja shvatam i radnike i vlasnika firme. Oni moraju da shvate nas koji vodimo ovu opštinu da moramo biti odovorni kada obećavamo nešto da li to možemo i ispuniti. Riješili smo ovdje problem ako možemo da ga nazovemo problemom. Razumijemo da je trajala obuka, neproduktivan rad, mi smo kao opština sa svoje strane pomogli i opet ćemo. Mislim da u budućnosti neće biti problema. Ono što je interes opštine jeste da fabrika radi, fukncioniše i opstane. Svi moramo imati razumjevanja da je početak, ali mislim da će se sve brzo prevazići i da će na zodovoljstvo svih ova fabrika biti uspješna – rekao je Grujičić i dodao:

- U opremanje ovog objekta i objekta pored uloženo je preko 200 hiljada KM, a sam podsticaj kroz javni poziv za 14 radnika u ovoj firmi je 50 hiljada KM koje će biti sukcesivno uplaćene firmi – rekao je Grujičić.

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.