Juni 02, 2020

Najmlađi Srebrenčani priredili manifestaciju „Proljeće u Srebrenici“

U punoj sali Kulturnog centra Srebrenica po petu godinu zaredom održana je manifestacija „Proljeće u Srebrenici“ koju je organizovala Javna ustanova Kulturni centar Srebrenica u saradnji sa javnim institucijama, školama i nevladinim organizacijama.

Učešće na ovoj manifestaciji uzeli su mališani iz vrtića „Poletarac“, učenici osnovne škole JU ,,Prva osnovna škola Srebrenica“, djeca iz Udruženja ,,Leptir,, i Emmaus-a iz Potočara, te djeca iz Kuće dobrih tonova iz Srebrenice i Kulturno umjetničko društvo ,,Vaso Jovanović“. Oni su pripremili i izveli bogat kulturni program raznim recitacijama, plesom, igrama i oduševili prisutne Srebrenčane.

Direktorica Kulturnog centra, Mediha Smajić kaže da manifestacija ,,Proljeće u Srebrenici“ postala već tradicionalna.

- Mi iz Kulturnog centra Srebrenica smo ponosni na ovu manifestaciju koju organizujemo zajedno sa školama, vrtićem, nevladinim organizacijama i KUD-om „Vaso Jovanović“. Zadovoljni smo onim što smo pripremili za naše sugrađane, a pored recitacija, igrokaza, ritmike, ove godine smo nagradili najbolje za literalni rad. Ovo je još jedan pokazatelj da zajedno možemo puno toga da uradimo – kazala je Smajić.

Pred početak programa učesnici manifestacije prošetali su ulicama grada.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.