Avgust 15, 2020

Djeca iz Srebrenice pripremaju predstavu "Petar Pan"

 

U maloj sali Kulturnog centra Srebrenica danas je održana press konferencija, povodom nastavka projekta „Mala škola glume“ koju organizuje Javna ustanova Kulturni centar Srebrenica u saradnji sa „Kamernim teatrom 55“ iz Sarajeva i Opštinom Srebrenica.

Na poziv „Kamernog teatra 55“ ulogu  režisera dobio je Goran Domijanac, koji će biti zadužen da režisira predstavu.

Pozorišni režiser iz Banja Luke, Goran Domijanac će režirati predstavu „Petar Pan“ sa djecom iz Srebrenice. Domijanac je kazao da će biti dvije probe, a prva proba će trajati do kraja školske godine, a druga faza će biti sredinom augusta ili početkom septembra.

- Mislim da će ovo biti jedan veliki umjetnički i zanatski izazov, u tom smislu što je u pitanju veliki broj djece. Ovo je jedan izazovan komad, provokativan i sama produkciija koja je ovdje u Kulturnom centru na neki način had hoc, zato što ovdje ne postiji pozorišna infrastruktura. Biće izazov da napravimo dobar rezultat. Vjerujem, da produkcija koja je uzela u ruke veoma ozbiljno projekat da ćemo napraviti dobar proizvod i izgurati ovu priču do kraja, na najbolji mogući način i ostvariti planove da ova predstava putuje u regionu i dalje. Očekujemo da će u polovini oktobra biti premijerno izvedena predstava u Srebrenici, a kasnije u svim većim centrima regije. Postoji mogućnost da se predstava odigra u Strazburu – kazao je Domijanac.

Direktorica Kulturnog centra Srebrenica, Mediha Smajić kaže da će se ove sedmice aktivno raditi sa djecom koja pripremaju predstavu „Petar Pan“.

- Biće to jedan veoma naporan i zahtjevan posao, koji će ruzultirati predstavom i nadam se da će proći onako kako je planirano – kazala je Smajićeva koja podsjeća da je 30 učenika osnovaca i srednjoškolaca prošlo „Malu školu glume“.

Autor: K.Šakić / RTV Srebrenica         

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.