Decembar 06, 2019

Počeli "Dani Srebrenice 2019"

Pozorišnom predstavom „Hor bečkih dječaka“ večeras je zvanično otvorena 16. kulturno – sportska i privredna manifestacija „Dani Srebrenice 2019“. Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

- Mi se svake godine trudimo da program „Dana Srebrenice“ bude što raznovrsniji, i da bude što više učesnika. Vrlo smo zahvalni svima koji su dali svoj doprinos da ovi „Dani Srebrenice“ budu što kvalitetniji . U interesu građana Srebrenice dovodimo najkvalitetnije glumce, umjetnike, muzičare. Mislim da će biti zadovoljni, jer je preko pedeset aktivnosti u okviru Dana Srebrenice. Želimo da pošaljemo pozitivnu sliku, i da predstavimo sve one kvalitete koje Srebrenica ima. Ovom prilikom ću još jednom najaviti koncert Dženana Lončarevića 31. maja, na igralištima ispred osnovne i srednje škole. To je još jedan razlog da se okupimo, da nas što više dođe, da se družimo svi zajedno – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Vladan Milovanović, direktor manifestacije „Dani Srebrenice 2019“ kaže da je program manifestacije „Dani Srebrenice 2019“ raznovrstan.

- U organizaciju manifestacije uključile su se organizacije, javne ustanove, pojedinci, sportski klubovi. Ima dosta kulturnih događaja, kao i sportskih. Naravno, tu je i koncert Dženana Lončarevića. Pozvao bih sve građane da posjete aktivnosti, da budu dio manifestacije „Dani Srebrenice“ – rekao je Milovanović.

Za ovogodišnju manifestaciju „Dani Srebrenice 2019“ izdvojeno je 50 hiljada KM.  Kulturno - sportska i privredna manifestacija "Dani Srebrenice 2019" počela je danas i  trajat će do 6. juna 2019. godine.

U okviru manifestacije planiran je obiman kulturno - umjetnički i sportski program, a 31. maja na igralištima ispred osnovne i srednje škole će biti održan veliki koncert Dženana Lončarevića.

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.