Decembar 06, 2019

Sportske igre mladih u Srebrenici

U Srebrenici se danas na sportskim terenima ispred SŠC Srebrenica i Prve osnovne škole održavaju BH Telecom Sportske igre mladih na kojima učestvuje veliki broj  djece i mladih iz Srebrenice, ali i drugih mjesta. Djeca i mladi se takmiče u fudbalu, basketu i  „između dvije vatre“.

- Devete po redu BH Telecom sportske igre mladih i ove godine u Srebrenici. Mališani danas imaju priliku da se takmiče u nogometu, dvije starosne kategorije, u basketu i igri „između dvije vatre“ za one najmlađe. U Srebrenicu uvijek dođe dosta ekipa iz drugih gradova, i zaista su svi ovdje lijepo dočekani. Svi oni koji danas pobijede ovdje ići će u Sarajevo na veliko finale sportskih igara mladih koje će se održati od 2. do 7. avgusta. Cilj sportskih igara je spajanje djece u Bosni i Hercegovini. Ove godine ćemo posjetiti 38 gradova – rekla je Ena Jažić, PR BH telecom sportskih igara mladih.

Otvaranju sportskih igara mladih prisutstvovao je i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

- Nadam se da ćemo ovako nastaviti u budućnosti, da će još više djece biti naredne godine. Mladi ljudi su naša budućnost, i mi kroz razne vidove ulažemo u mlade, time pokazujemo da je ova sredina njihova – rekao je Grujičić.

Nakon Srebrenice sportske igre mladih biće održane danas i u Bratuncu.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.