Avgust 15, 2020

Istraživanje Mediacentra Sarajevo: Fokus grupa u Srebrenici

Mediacentar Sarajevo poziva sve zainteresovane mlade sa područja Srebrenice i Bratunca da se prijave za učešće u fokus grupi. 

Tokom fokus grupe razgovarat ćemo o vašim navikama korištenja medija i vašem mišljenju o medijskim sadržajima, te naročito o sadržajima koji su pristrani i mogu podstaći isključivost i netoleranciju među mladim ljudima u BiH. Također ćemo govoriti o temama i formama koji vas naročito zanimaju i koje biste voljeli pratiti u medijima.

Prijaviti se mogu zainteresovane osobe koje imaju od 18 do 37 godina. Fokus grupa će se sastojati od najviše četrnaest učesnika/ca, a diskusiju će voditi istraživačice iz Mediacentra. Vrijeme održavanja fokus grupe je 8. juni, sa početkom od 11 sati (s ukupnim trajanjem između dva do tri sata), u prostorijama Udruženja Prijatelji Srebrenice u Srebrenici. Za sve učesnike/ce je obezbijeđena i naknada od 40 KM i ručak. Za učesnike/ce koji dolaze van Srebrenice, organizatori će refundirati troškove prevoza. 

Ukoliko ste zainteresovani za učešće potrebno je da pošaljete svoju aplikacionu prijavu koju možete preuzeti ovdje, najkasnije do 5. juna na e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. sa naznakom "Prijava za fokus grupu/Srebrenica-Bratunac".

Više o fokus grupama: Fokus grupe su dio istraživanja Mediacentra Sarajevo u sklopu projekta "Mediji u Birač regiji". U fokus grupama učesnici/ce diskutuju o određenom problemu uz stručno moderiranje razgovora. Izbor učesnika/ca vršit će se u skladu sa potrebama za kreiranjem grupe koju odlikuju određene demografske karakteristike.

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.