Juni 06, 2020

Muslimani u Srebrenici dočekali Kurban - bajram

Muslimani u Srebrenici su sa radošću dočekali još jedan Bajram. Tradicionalno centralna bajramska svečanost za područje Medžlisa islamske zajednice Srebrenica održana je u Bijeloj džamiji u Srebrenici. Bajram namaz na području općine Srebrenica klanjan je i u Sućesci, Potočarima, Slapovićima, Osmačama, Luci i Krušev Dolu, Osatu i Dobraku.

- Zahvalni smo Bogu što možemo da dočekujemo Bajrame u Srebrenici. Sve ono što je naš narod pretrpio u prošlosti, a nakon toga je uspio organizirati svoj život u Srebrenici – rekao je Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica.

Ef. Peštalić kaže da „Bajram treba korsititi kao pozitivnu energiju, da se borimo da nam bude bolje.“

- Svi zajedničkim snagama moramo graditi naš grad, da ovo bude mjesto gdje će ljudi dolaziti da žive. Želim čestitati Bajram našim ljudima koji žive u Srebrenici, i svima onima koji su širom svijeta. Pozivam ih sve da se uključe u život u Srebrenici. Želim da poručim našim prijateljima pravoslavcima da budu zajedno s nama u ovim danima, da sa nama dijele našu radost. Svim muslimanima Bošnjacima u Srebrenici želimo sretne bajramske dane, da ih provedu sa svojim porodicama, prijateljima, komšijama  – poručio je Damir ef. Peštalić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.