April 12, 2021

Milovanović: Nadam se da će Opština Srebrenica dobiti najpovoljnije kreditno zaduženje

Na nedavnoj sjednici Skupštine Opštine Srebrenica donesena je Odluka o kreditnom zaduženju od 2,5 miliona KM, a kreditnim zaduženjem planirani su kapitalni projekti. Ministarstvo finansija RS-a dalo je saglasnosti Opštini Srebrenica za kreditno zaduženje te je raspisan javni poziv za odabir  najpovoljnije banke.

Šef kabineta načelnika Opštine Srebrenica, Vladan Milovanović kazao je za naš program da je u toku procedura u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

- U samoj odluci je prezicirano da kamata ne smije preći četiri posto i kreditno zaduženje je na sedam godina. Nadam se da će Opština Srebrenica dobiti najpovoljnije kreditno zaduženje – istakao je Milovanović.

Kreditnim zaduženjem planirano je da 900.000 KM bude utrošeno na rekonstrukciju 24 putna pravca, 800.000 KM namijenjeno je za revitalizaciju Banje Guber, 200.000 KM za projekte sufinansiranja energetske efikasnosti, 200.000 KM za nabavku stambenih kontejnera za projekt osnaživanja ruralnih područja, te također po 200.000 KM za sanaciju klizišta, lokalnih i nekategorisanih puteva, kao i za sufinansiranje izgradnje gradske garaže.

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.