April 12, 2021

Postavljena spomen-ploča na zgradi stare policijske stanice u Srebrenici

U organizaciji Udruženja žrtava genocida ispred stare policijske stanice u Srebrenici danas je postavljena spomen-ploča u znak sjećanja na 17 ubijenih civila. Sa mjesta događaja prisutni su poručili da se istina mora znati i zločin osuditi.

Prisutni su bili preživjele žrtve rata,  među njima je bila i Šehida Abdurahmanović, a njen suprug Jakub Abdurahmanović je ubijen na tom mjestu.

- Moj suprug je ubijen među prvima u zgradi stare policijske stanice. U ovoj zgradi je trebao biti zaštitćen, ali on je ubijen. Njega su našli u stanu, odveli od nas i ubili ga u ovoj zgradi. Današnje obilježavanje za nas preživjele mnogo znači i na dostojanstven način to radimo – ispričala je Abdurahmanovićeva.

Zamjenik načelnika Opštine Srebrenica, Hamdija Fejzić je kazao da ne očekuju tenzije u gradu nakon postavljanja ove spomen - ploče.

- Svi koji su bili ovdje znaju da su ubijani Bošnjaci koji su ubijeni imenom i prezimenom. Mi danas postavljamo ploču u ime ubijenih nedužnih civila. Svako mjesto treba obilježiti gdje je god ubijena nevina žrtva. Sa ovog mjesta šaljem poruku da se nikome ne ponovi Srebrenica – istakao je Fejzić.

Spomen-ploča je postavljena u znak sjećanja na sve civile koji su ubijeni i zlostavljani u zgradi stare policijske stanice.

 

 

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.