Januar 19, 2020

U Srebrenici povećan broj upisanih srednjoškolaca

Početkom naredne sedmice počinje nova školska godina. U Srednjoškolskom centru Srebrenica upisano je 122 učenika.

Momčilo Cvjetinović, direktor Srednjoškolskog centra Srebrenica kaže da su spremni za novu školsku godinu i navodi da je za ovu godinu veći broj upisanih učenika.

- U ovoj školskoj godini upisano je oko 390 učenika, povećan je broj đaka u odnosu na prethodnu školsku godinu. To nas ohrabruje i na neki način to je pokazatelj uspjeha škole. Upisano je po jedno odjeljenje farmaceuta i medicinskih tehničara sa 32 umjesto 26 planiranih učenika. U gimnaziju 27, umjesto planiranih 20 učenika, a kombinovano odjeljenje za trogodišnje školovanje za radnička zanimanja (frizer i prehrambeni proizvodač) primljeno je 31 učenik, umjesto planiranih 20. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dozvolilo proširenje odjeljenja kako bi se primili svi zainteresovani – kazao je Cvijetinović.

On ističe da je tokom ljetnog raspusta rađeno na uređenju školskog objekta, naglašavajući da se ti građevinski radovi privode kraju.

- Zahvaljujući donaciji Ambasade Bugarske u BiH obnovljena je zamjena parovoda od kotlovnice do školske zgrade i radijatora u prizemlju. Bugarska Vlada nam je donirala 58 radijatora. Pored te donacije, od Opštine Srebrenica dobili smo 30 stolica i 15 stolova, i tri table. Tom opremom smo opremili jednu novu učionicu. I ovu školsku godinu dočekat ćemo potpuno spremni za izučavanje nastavnog plana i programa – zaključio je Cvijetinović.

U Srednjoškolskom centru Srebrenica sutra i prekosutra će trajati upis učenika od prvog do četvrtog razreda.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.