Januar 27, 2020

Federalna Koordinacija boračkih organizacija u posjeti Potočarima i Bratuncu

Federalna Koordinacija boračkih organizacija invalida, šehida, demobilisanih branilaca i boraca nosilaca najviših odlikovanja „Zlatni ljiljan“ svake godine prvog petka u septembru mjesecu posjećuje Memorijalne centre u Potočarima i šehidsko mezarje „Veljaci“ u Bratunacu. Njihov cilj posjete je da se događaji iz jula 1995.godine nikad ne ponove i ne zaborave. Oni su današnju posjetu iskoristili kako bi djeci koja su iz porodica ove populacije i povratnici su u Srebrenicu, uručili ruksake sa školskim priborom.

Predsjednik Saveza ratnih vojnih inavlida TK-a, Fahrudin Hasanović kazao je da se ove godine po šestanesti put okupljaju porodice šehide i ratnih vojnih invalida, te demobilisani borci.

- Hvala vam što niste zaboravili i podsjećate one koji trebaju da se brinu o onima koji su najviše dali za Bosnu i Hercegovinu, za one koji su dali svoj život za ovu domovinu. Mi smo došli kod najsvetijih osoba, njima da odamo počast. Hvala svima koji su u Cerskoj, Bratuncu  i drugim školama uručili vrijednu donaciju za djecu – kazao je Hasanović.

Predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica, Nedib Smajić zahvalio se svima na današnjoj posjeti.

- Posebno mi je drago da ste danas ovdje, jer je mjesec septembar. Svi znamo da masovne posjete budu 11.jula i tokom jula. Drago nam je da se ovakve posjete dešavaju i mimo 11.jula, i to nama povratnicima koji ovdje živimo mnogo znači – rekao je Smajić.

Cvijeće na spomen-obilježje u Potočarima položili su predstavnici demobilisanih borci, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, ministar za izbjegla i raseljena lica FBiH Edin Ramić, ministar za pitanje boraca i inavlida FBiH Salko Bukvarević, predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Nedib Smajić, te mnogo brojni predstavnici drugih udruženja.

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.