Juni 02, 2020

NAČELNIK GRUJIČIĆ O STANJU U FK GUBER – NEŠTO SE MORA MIJENJATI

Načelnik opštine Srebrenica  Mladen Grujičić sa svojim saradnicima primio je danas grupu građana, simpatizera i navijača FK Guber –a iz Srebrenice zabrinutih za veoma lošu situaciju u ovom klubu koji je dugogogišnji brend i ponos Srebrenice.

Sastanku je prisustvovao i Zamjenik Predsjednik SO Srebrenica Dragić Glišić i Predsjednik OO SNSD-a dr. Radomir Pavlović. Pored navijača i bivših fudbalera sastanku su prisutvovali  Predsjednik Skupštine kluba Momčilo Cvjetinović i Predsjednik Uprave kluba Nemanja Marinković i neki članovi uprave. Konstatovano je da je nakon ulaska u Drugu ligu u klubu došlo do  promjene u rukovodstvu kluba, čime nije bila zadovoljna nekolicina članova uprave i osnivača, brojni navijači, ali i dobar dio fudbalera koji su to smatrali nezakonitim. Stanje u klubu je bivalo sve lošije i to je dovelo do toga da klub napusti nekolicina članova  dotadašnje uprave. Drastično se smanjio broj sponzora. Čak 17 fudbalera u poslednjih godinu, dvije  je napustilo klub koji je na kraju ispao iz Druge lige.  Dobar dio tih fudbalera iz revolta uspješno igra u sussjednom Bratuncu. Nakon šest kola u regionalnoj ligi Guber još nije zabilježio ni jednu pobjedu, dva puta je igrao neriješeno i četiri puta je izgubio. Poslednji poraz od 10:1 u Ugljeviku je kap koja je prelila  prepunu čašu.

Zaključeno je da se pod hitno mora sazvati vanredna skupština kluba na kojoj će biti podnijet detaljan finansijski izvještaj i izvještaj o radu kluba, da se pripreme određene izmjene statuta kluba, a razgovaralo se i o kadrovskim promijenama u upravi i stručnom štabu kluba.

Načelnik Grujičić je naglasio da se ime kluba koji za pet godina slavi 100 godina od osnivanja ne smije ukaljati. Mora se utvrditi stvarno stanje opreme i sredstava kao i utrošak novca koji opština izdvaja za rad kluba. Ukoliko se utvrde zloupotrebe onda nema nedodirljivih i mora odgovarati svaki odgovorni pojedinac, ma ko bio.

Dogovoreno je da se vanredna skupština kluba održi početkom oktobra čim budu pripremljeni svi izvještaji i materijali.

Marinko Sekulić Kokeza/RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.