Juni 02, 2020

Vrtiću "Poletarac" TV - plazme, vatrogascima vatrogasno vozilo

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić uručio je danas dvije TV – plazme vrtiću „Poletarac“ za potrebe rada ove javne ustanove. Nakon toga, načelnik Grujičić je zvanično predao vatrogasni kamion TVJ SRebrenica koji je donacija austrijskog grada Klagenfurta.

- Mi svakodnevno brinemo o našim javnim ustanovama. Prije svega o mladim ljudima, našem naraštaju koji treba da čini ovu opštinu i treba da ih bude što više. Mi smo u neku ruku ispunili cilj kada smo sagradili ovo obdanište. Direktor vrtića je izrazio potrebu za dva televizora, jer se grupe proširiju i imaju potrebu za televizorima. Mi smo brzo reagovali kako bi stvorili jednake uslove za svu djecu koja borave u vrtiću. Imaju oni još potreba koje ćemo u narednom periodu rješavati – rekao je načelnik Grujičić nakon posjete vrtiću Poletarac.

Načelnik Grujičić obišao je i Teritorijalno – vatrogasnu jedinicu Srebrenica, i zvanično uručio vatrogasni kamion.

- Zahvaljujući gradu Klagenfrutu, i našim saradnicima i dobrim ljudima, dovezli smo jedan vatrogasni kamion koji je bio neophodan za ovu ustanovu. Opština Srebrenica je jedna od najvećih u Bosni i Hercegovini i vrlo je teško ugasiti po udaljenim mjestima. Ovaj kamion će doprinjeti da ispostavu možemo organizovati i u Skelanima. Vrijednost ove donacije je preko 150 hiljada KM. Vjerujem da će pospješiti rad ove jedinice. Zahvaljujemo se gradu Klagenfrutu, kao i Savezu vatrogasnih jedinica Republike Srpske koji je obezbijedio preko 120 hiljada maraka za opremu za ovu jedinicu. Procedura nabavke opreme je u toku – rekao je načelnik Grujičić.

- Mi u vrtiću imamo 133 djece, koja su raspoređena u šest grupa. Kada je veliki broj djece odmah su  i potrebe veće. Tako da ova dva televizora koje nam je obezbijedio načelnik će nama dobro doći, jer smo imali grupe u kojima nismo imali TV. Što se tiće objekta mi imamo kapaciteta za još jednu grupu. Kada je objekat u pitanju siguran sam da ovakav ne postoji u regiji. Namjenski je pravljen, opremljen, tako da djeca imaju odlične uslove za boravak – rekao je v.d. direktor vrtića „Poletarac“ Admir Hasanović.

- Mi trenutno zadovoljavamo zakonske regulative sa brojem zaposlenih. Mi imamo četiri ekipe po četiri čovjeka, i po tom pitanju smo funkcionalni. Imamo relativno dobru i kvalitetnu opremu. U potpunosti smo opremljeni za gašenje šumskih požara, niskog rastinja, te imamo opremu za gašenje stambenih objekata do 15-ak metara visine. Nažalost, za visoke stambene objekte kao što su soliteri nismo opremljeni, ali se nadamo da će i taj problem biti riješen. Ovih dana smo dobili vatrogasno vozilo iz Klagenfurta. Vozilo je dobro opremljeno, izvršen mu je generalni remont, i vrlo je funkcionalno. Vozilo posjeduje cisternu zapremine dva kubika vode, pumpe, opremu za rezanje lima i drugo – rekao je Izet  Suljanović, komandir TVJ Srebrenica.

Adem Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.