Juni 06, 2020

Prijem kod načelnika opštine Srebrenica za djecu iz vrtića "Poletarac"

Djeca iz vrtića Poletarac danas su, u okviru „Dječije nedjelje“, posjetila Opštinu Srebrenica, a upriličen im je prijem kod načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića.

- Ovo je najljepši skup koji je došao u opštinu. Ja se najviše obradujem djeci kada dođu u opštinsku upravu. Mi dosta nade polažemo u ovu djecu, i trudimo se da im stvorimo najbolje uslove. Nastavit ćemo tako, da djeci bude dobro. Djeca se međusobno druže i vole, a na nama je da se ugledamo na djecu i da radimo na tome da Srebrenica bude što bolje mjesto za življenje. Čestitam osoblju koje vodi brigu o našim najmlađim sugrađanima. Želim da se kolektiv proširi, da bude novih radnika, jer to znači da će biti još više djece u vrtiću  - poručio je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Djeca su načelniku opštine Srebrenica izrecitovala pjesmicu pod nazivom „Srebrenica“ koju su pripremili u vrtiću, a kojom su između ostalog ukazali i na „probleme“ u vrtiću kao što je nedostatak igračaka i drugog didaktičkog materijala.

 "Dječija nedjelja" se održava od 7. do 13. oktobra pod sloganom "Moja sedmica, moja godina". Prema riječima v.d. direktora vrtića Admira Hasanovića u vrtiću "Poletarac" biće obilježena brojnim aktivnostima, igrama i druženjima

- Cilj je da se javnosti ukaže na potrebu i zaštitu dječijih prava, na brigu o djeci. Mi imamo određene aktivnosti koje ćemo provoditi u narednim danima. Imamo planirano pet posjeta. Djeca su danas obišla Opštinu i načelnika, u narednim danima ići će u Prvu osnovnu školu, NVO SOS „Dječija sela“, pogon „Alma – Ras“ u Srebrenici, Kulturni centar i Narodnu biblioteku Srebrenica – rekao je Hasanović.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(1 Vote)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.