Februar 22, 2020

"Dječija nedjelja" se obilježava u Prvoj osnovnoj školi Srebrenica

 

Za učenike, uposlene i roditelje, i djecu iz vrtića "Poletarac" danas je u Prvoj osnovnoj školi organizovano druženje "Čajanka". Ova aktivnost je jedna u nizu u okviru obilježavanja „Dječije nedjelje".

- Juče je ovakva aktivnost organizovana u Potočarima, danas smo u centralnoj školi. Učenici su pokazali kako spremaju zdravu hrana, čaj. Drago mi je što su danas tu i roditelji koji pomažu djeci. Danas imamo goste i u Osatu iz osnovne škole iz Rahića kod Brčkog, to je već tradicionalno druženje, koje se ove godine poklopilo sa obilježavanjem Dječje nedjelje, rekao je Dragi Jovanović, direktor Prve osnovne škole Srebrenica.
Današnje druženje u školi, kao i sve aktivnosti u okviru Dječije nedjelje, organizuju se uz podršku Opštine i OSCE-a.
- Moram da kažem da smo uz podršku OSCE-a štampali ‘Priručnik za bezbjednost učenika’, koji je prilagođen najmlađim učenicima kako bi lakše savladali neke probleme u saobraćaju, probleme elementarnih nepogoda, zatim nekih zamki koje ih vrebaju na internetu. Priručnik je štampan u 300 primjeraka i podijeljen je učenicima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda. Moram da kažem i da smo ove godine za obilježavanje Dječje sedmice imali pomoć Opštine, kupljene su diplome, zahvalnice, neki drugi materijali, tako da im se zahvaljujemo ovim putem - istakao je Jovanović.
I u naredna dva dana biće organizovane slične aktivnosti u Prvoj osnovnoj školi. Sutra će u školi biti organizovan sportski dan, a u petak maskenbal i šetnja do Gubera kroz grad.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.