Novembar 27, 2020

SDA Srebrenica: Grujičić nezakonito nameće krsnu slavu kao praznik Opštine

Opštinski odbor SDA Srebrenica uputio je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:


Opštinski odbor SDA Srebrenica osuđuje nezakoniti pokušaj načelnika Opštine Srebrenica Mladena Grujičića da uvede obilježavanje krsne slave Opštine.
Današnji vjerski program, koji je u režiji načelnika i opštinske administracije predstavljen kao «obilježavanje slave Opštine», predstavlja direktno i grubo kršenje Statuta Opštine Srebrenica i nezakonito nametanje jednonacionalnog i jednovjerskog praznika svim građanima Srebrenice, što je kršenje sekularnog principa i vid vjerske i etničke diskriminacije.

Statutom Opštine Srebrenica regulisano je da se Dan opštine Srebrenica obilježava 11. marta, i to je jedini datum koji se zvanično obilježava i koji se može obilježavati kao Dan opštine.  

Ovaj današnji, slobodno možemo reći incident, u režiji načelnika Srebrenice, predstavlja samo jedan u nizu izraza njegove politike svojatanja Srebrenice, kao isključivo srpske opštine, u kojoj nema mjesta za Bošnjake, što ima posebnu simboliku u gradu u kojem je izvršen genocid, što ne smije ostati bez reakcije.

SDA Srebrenica poziva Bošnjake u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Opštine Srebrenica, da prestanu sa ingnorantskim odnosom naspram politike Mladena Grujičića i priklanjanja politici srpske većine, da hitno osude ovaj čin načelnika, te da poduzmu adekvatne mjere protiv ovog nestatutarnog i nezakonitog uzurpiranja opštinskih institucija - stoji u saopštenju.

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.