Juni 02, 2020

U funkciji aplikacija e-Matičar u Srebrenici

Od prije nekoliko dana na opštinskoj web stranici www.srebrenica.gov.ba aktivna je aplikacija e-Matičar (www.srebrenica.gov.ba/index.php/opstinska-uprava/e-maticar)

Opštinska uprava Srebrenica omogućava licima čije se matične knjige vode u Opštini Srebrenica, da putem internet stranice "eMatičar" mogu poručiti izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige vjenčanih, izvod iz matične knjige umrlih i uvjerenje iz knjige državljana.

- U smislu realizacije reformi koje se provode, a s ciljem olakšavanja usluga građanima mi smo u saradnji sa OSCE-om započeli jedan projekat kako bi građanima koji su rođeni na području opštine Srebrenica, a danas žive negdje drugo, omogućili dostupnost izvoda. U tu svrhu je izrađena je aplikacija koja je aktivna na opštinskoj web stranici. Građani koji žele da pribave izvode kojima raspolaže matični ured u Srebrenici i Skelanima, mogu to učiniti popunjavanje aplikacije. Nakon toga mi ostvarujemo kontakt s njima. Mi šaljemo dokumente poštom preporučenim putem. Tako da je taksa povećana za troškove poštarine  - rekao je Sadmir Nukić, načelnik odjeljenja za opštu upravu.

Popunjavanjem elektronskog obrasca za željeni izvod, naručioc se obavezuje na unos tačnih podataka o traženom izvodu, te unosu tačne poštanske adrese za dostavu izvoda, a pošiljke će se slati preporučeno sa dostavnicom (neposredna dostava) na adresu naznačenu u obrascu.

Zahtjev mogu podnijeti: lica na koje se podaci odnose, njegov punomoćnik, član njegove uže porodice, usvojilac ili staralac - član 54. Zakona o matičnim knjigama ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 111/09, 43/13 i 66/18).

Za sve informacije građani se mogu obratiti na e-mail adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na broj telefona: +387 (0)56 445-236 (Matični ured Opštinske uprave Srebrenica).

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.