Juni 02, 2020

Hamdija Fejzić na čelu Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrenica

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari danas je održan inicijalni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a Srebrenica“ iz jula 1995. godine na kojem je izabran predsjednik, potpredsjednici i sekretari Organizacionog odbora.

Za predsjednika Organizacionog odbora imenovan je Hamdija Fejzić, aktuelni zamjenik načelnika opštine Srebrenica. 

Na današnjem sastanku izabrani su i potpredsjdnici Organizacionog odbora, kao i sekretari. Za poptredsjednike Organizacionog odbora imenovani su Ševket Hafizović, Emir Suljagić i Damir Peštalić, a za sekretare Nermin Alivuković i Mirsad Bešić.

- Obzirom da se naredne godine  obilježavanja 25. godišnjica genocida mi moramo ranije početi raditi i pripremati. Pred nama je dosta posla, dosta aktivnosti, veliki broj ljudi i zvanica će doći. Vezani smo datumima, aktivnosti su pred nama i u ovoj godini tako da moramo početi raditi – rekao je imenovani predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.