Juni 06, 2020

Za dva dana sankcionisano 49 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 01. do 03. novembra 2019. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.  

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 341 učesnika u saobraćaju, od kojih je 99 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 277 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 49 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Uz novčane kazne, za prekršaj koji je bio pod akcentom pojačane kontrole, izrečene su i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 28 mjeseci kao i 72 kaznena boda.
Pet vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka, kod kojih je utvrđeno prisustvo preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu. Pored toga, evidentirano je i 50 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. 
U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik, slične akcije biće provedene i u narednom periodu.  
Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola  i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

RTV Srebrenica

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.