Maj 30, 2020

Učenici iz Srebrenice predstavili proizvodnju parfema

U Srednjoškolskom centru u Srebrenici danas je održana prezentacija proizvodnje parfema, koji će biti predstavljeni u finalnom takmičenju „Za najbolju tehnološku inovaciju za učenike iz Republike Srpske“. Takmičenje će biti održano 13.decembra u Banja Luci.

Svjetlana Tomić, profesorica hemijske grupe predmeta u Srednjoškolskom centru kaže da se takmičenje odvija u saradnji sa Ministarstvom za tehnološki razvoj Republike Srbije.

- Nadamo se da ćemo osvojiti jednu od nagrada, iako je ulazak u polufinale velika nagrada za nas. Težimo da pravimo unisex parfeme, pošto je stanje na tržištu takvo da se ljudi najčešće opredjeljuju  za unisex parfeme. Ženski parfemi se zovu „Malena i Tinka“, a muški „Despot i Arđento“, a svi imaju posebnu priču zašto se tako zovu. – ističe profesorica Tomić.

Učenik Vukašin Jovanović kaže da je njihov rad zasnovan na osnovu dva koncepta.

 - Prvi koncept je edukacioni, a drugi tržišni koji nam omogućuje saradnju sa potencijalnim kupcima. Naši parfemi se karakterišu autetičnošću, orginalnošću, a prije svega kvalitetom. Imaju ekološko pakovanje čiji je cilj da se stavi akcenat na sam sadržaj, a ne da se zavarava kupca – rekao je Jovanović.

Učenica četvrtog razreda farmaceutskog tehničara Tijana Marković dizajnira parfeme i kaže da parfeme rade na osnovu ankete koju sprovode.

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.